Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Lê Lợi

Với mục tiêu có thêm tài liệu giúp các em học trò lớp 11 ôn tập sẵn sàng trước kì thi giữa HK1 sắp đến Wiki Secret giới thiệu tới các em tài liệu Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Lê Lợi được Wiki Secret chỉnh sửa và tổng hợp với phần đề và đáp án, lời giải cụ thể giúp các em tự luyện tập làm đề.

Hi vọng tài liệu này sẽ hữu dụng cho các em, chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT LÊ LỢI

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 11

(Thời gian làm bài: 45 phút, ngoại trừ thời kì phát đề)

1. Đề số 1

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM KHÁCH QUAN (7Markas)

I. Choose the word of which the stressed syllable is different from the others

1.      A. ability                   B.  activity                    c.  accompany                D.   entertainment

2.       A. president              B.   possible                   c.     astronaut                  D.    engineer

II.  Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

3.       A. miles                    B.   words                     c.   accidents                  D.    tensions

4.       A. without                B.   earth                       c.   death                        D.    thank

III.  Choose the correct answer that best completes the sentence

5.       Only 489 athletes took part in the first Asian Games.

A. participated in B. got rid of                               C. gave up                       D. added bự

6. I ___________ often collect stamps in my miễn phí time.

A.       spare                       B.   bed                         C.    allotted                     D.   engaged

7.       Which is the most popular recreation___________ summer?

A. for                             B.   at                            C.    on                            D.   in

8.       A/ An_______ is a person who is trained for travelling in a spacecraft.

A. engineer                     B.   scientist                   C.    astronaut                   D.   technical

9. My father was a very clever man. He___________ speak 5 languages.

A. wasn’t able bự             B.   could                      C.    isn’t able bự               D.   can

10. I am late,_______ ?

A. am not I                     B.   aren’t I                    C.    don’t I                   D.    won’t I

11. You have got a new car,_________ ?

A. do you                       B.   don’t you                C.    aren’t you                 D.    haven’t you

12. I ______ play football now, but when I was young I_____________ play very well.

A. am able bự/ was able bự                                         B. cannot/ could

C. am not able bự/ was not     able bự                          D. can/ was able bự

13.      A: “Would you like something bự drink?” -B: “___________ .”

A. No, I won’t.                                                        B. Not at all

C. I’m not thirsty. Thank you.                                 D. Yes, I will.

14.      Alice: “Mike, can you take these books back bự the library for me? I’m running late.”

Tom: “_________ ”

A. I’m late too. Sorry                                           B. No.

C. Never mind.                                                    D. No, 1 don’t.

15.      Linda: “Excuse me! Where’s the post office?”

– Maria: “________ .”

A. It’s over there              B.    Don’t worry            C.    I’m afraid of             D.   Yes. I think so

16.      The man_________ the_ bank is a millionaire.

A. is entering                   B.    entering                  C.    bự be entered             D.   enters

17.      Research and teaching are of__________ importance.

A. equal                          B.    equally                   C.    equality                    D.   equalize

IV. Choose the underlined part among A, B, C, or D that needs correcting.

18.      Either you or John are going bự help Peter with his work.

19.      It was the event that had talked about a lot

20.       John neither plays football and runs fast.

V. Choose the sentence which has the closest meaning bự the original one.

21.       Yuri Gagarin/ bom/ Russia/ March 9, 1934.

A.       Yuri Gagarin was born in Russia in March 9, 1934.

B.       Yuri Gagarin was bom on Russia on March 9, 1934.

C.       Yuri Gagarin was born in Russia on March 9, 1934.

D.       Yuri Gagarin was bom on Russia in March 9, !934.

22.       She likes both ice-cream and candies.

A.       She likes not only ice-cream but also candies.

B.       She doesn’t both like ice-cream or candies.

C.       She doesn’t like neither ice-cream nor candies.

D.       She likes either, ice-cream or candies.

23.       She is intelligent, and she is beautiful.

A.       She is not intelligent nor beautiful.

B.       She is both intelligent and beautiful.

C.       She is neither intelligent nor beautiful.

D.       She is either intelligent or beautiful

VI. Read the text carefully and then choose the correct answer

We are all slowly destroying the Earth. The seas and the rivers are too dirty bự swim (24)________________ . There is so much smoke in the air that it is (25)____________ bự live in many of the world’s cities. In one famous city, for (26)_________ , poisonous exhaust from cars pollute the air so much that traffic policemen have bự wear oxygen masks.

We have bự cut down so many trees that there are now vast areas of waste land all over the world. As a (27)________ , farmers in parts of Africa can not grow enough bự eat. In certain countries in Asia there is too little rice. We must act now before it is too late bự do anything about it. Save the (28)_________________ !

24. A. in

B. on

c. from

D. bự

25. A. healthy

B. health

c. unhealthy

D. healthily

26.A. as

B. example

c. so

D. that

27. A. result

B. complete

c. end

D. last

28. A. Moon

B. Sun

c. Mars

D. Earth

B. PHẦN TỰ LUẬN (3 Points)

VIL Do as directed

19.       A leg injury prevented him from active participation in the (compete) (Give the correct form of the word in the bracket.)

20.       She doesn’t know. She doesn’t care what happened. (Using “Neither… nor…”)

21.       My parents go bự the cinema. My cousins go bự the cinema. (Using “Not only… but also…”)

22.       1 wanted bự see different kinds of paintings at the Trang Tien exhibition. (Using “It was… that…”)

23.       My son has just learned some of irregular verbs by heart. (Using “It is… that…” in passive)

24.       The letter which was left in the mailbox was for me. (Reduce relative pronoun.)

25.       She had some close friends. She wanted bự send her cards bự them. (Combine sentences using relative pronoun.)

I. Read the passage and answer the questions

When you have a post-office box. the postman does not bring letters bự you. but you go bự the post office and get your letters and parcels from your box. The box is locked, and you have the key, so the letters are quite safe.

One day. the headmaster of a school wrote bự the post office and asked for a post-office box for his school. He soon got an answer. St said, “We will give you a post-box in one month.*’ Three months later, the headmaster wrote bự the post office again and said. “Wily haven’t we got a post- office box yet?”

This was how the post office answered: “Dear sir, We gave you a post-office box two months ago and wrote bự you then bự tell you. Here is the key bự your box. You will find your letter bự you in it.”

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 1 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về di động)—

ĐÁP ÁN

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM KHÁCH QUAN (7 điểm)

1D

2D

3C

4A

5A

6A

7D

8C

9B

10B

11D

12B

13C

14A

15A

16B

17A

18C

19C

20C

21C

22A

23B

24A

25C

26B

27A

28D

B. PHẦN TỰ LUẬN (0.25 điểm)

VII. Do as directed

29.       competition.

30.       She neither knows nor cares what happened.

31.       Not only my parents blit also my cousins go bự the cinema.

32.       It was at the Trang Tien exhibition that 1 wanted bự see different kinds of paintings.

33.       It is some of irregular verbs that has just been learnt by heard by my son.

34.       The letter left in the mailbox was for me.

35.       She had some close friends bự whom (whom/ that/ who) she wanted bự send her cards (bự).

VIII. Read the passage and answer the question

36.        When you have a post-office box, the postman does not bring letters bự you, but you go bự the post office and get your letters and parcels from your box.

37.       Because the box is locked, and only you have the key.

38.       The headmaster of a school wrote bự the post office and asked for a post-office box for his school.

39.       Because he hadn’t got his post-office box after three months.

40. No, he didn’t

2. Đề số 2

I. Phonetics: Write the sounds of underlined parts (1 point)

Example: stopped

                 N

1. walks 2. lived 3.matched 4. rolls 5. Washes

/…/ /…/ /…/ /…/ /…/

II. Complete the sentences with the appropriate forms of the words in parentheses (1 point)

1. Remember bự turn off al! the lights before you leave bự save _____________ (electric)

2. _____________ beings are changing the environment in all aspects, (man)

3. _____________ energy is not only plentiful and infinite but also clean and safe, (sun)

4. The aim of the conference is bự promote international____________ (friend)

5. The tourists lost all their_________ in the hotel fire, (belong)

III. Fill in each gap with the correct pronoun: who/ whom/ which/ that/ whose (2 points)

1. I am staying with a boy__________ father works in a bank.

2. Is that the button________ you pressed?

3. Many people________ moved from the country are now returning bự the city.

4. The train on________ we travelled was full of passengers and goods.

5. Jane,_______ was wearing a hat, waited outside the room

IV. Read the passage and answer the questions below (2 points)

The Eiffel Tower, wrought-iron tower in Paris, was designed and built by the French civil engineer Gustave Alexandre Eiffel for the Paris World’s Fair of 1889. The tower, without its modern broadcasting antennas, is 300m (984ft) high. The lower section consists of four immense arched legs set on masonry piers. The legs curve inward until they unite in a single tapered tower. Platforms, each with an observation deck, are at three levels; on the first is also a restaurant. The tower, constructed of about 6300 metric tons (about 7000 tons) of iron, has stairs and elevators. A meteorological station, a radio communications station, and a television transmission antenna, as well as a suite of rooms that were used by Eiffel, are located near the top of the tower.

Question:

1. Who designed and built the Eiffel Tower?

2. How high is the tower?

3. What does the lower section of the tower consist of?

4. How many tons of iron were used bự construct the tower?

V. Rewrite each sentence as directed, so that the meaning stays the same

1. The new secretary can work well with computers, (sử dụng câu nhấn mạnh)

2. The professor works for the national university. He taught me psychology last year, (nối câu sử dụng đại từ quan hệ)

3. The composition which was written by Jane was really interesting, (rút gọn mệnh đề quan hệ)

4. What is the name of that hotel? You told me about that hotel, (nổi câu sử dụng giới từ + đại từ quan hệ)

5. They say he is somewhere in Germany.

He___________________________________

VI. Identify one mistake in each sentence and correct it (2 points)

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 2 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về di động)—

ĐÁP ÁN

I. Phonetics: Write the sounds of underlined parts (1 point)

walks             2.    lived              3.    matched          4.   rolls                5. washes

/s/                     / d /                           It!                    IzJ                          /izf

II. Complete the sentences with the appropriate forms of the words in parentheses (1 point)

1. electricity         2. Human              3.    Solar               4.   Friendship       5.belongings

III. Fill in each gap with the correct pronoun: who/ whom/ which/ that/ whose (2 points)

1. whose              2.    which/that      3.    who/that          4.   Which             5. who

IV. Read the passage and answer the questions below (2 points)

1. The French civil engineer Gustave Alexandre Eiffel designed and built the Eiffel Tower.

2. It is 300m (984ft) high.

3. It consists of four immense arched legs set on masonry piers.

4. About 6300 metric tons (about 7000 tons) of iron.

V. Rewrite each sentence as directed, so that the meaning stays the same (2 points)

1. It is the new secretary who/ that can work well with computers

2. The professor that /who works for the national university taught me psychology last year.

Or: The professor that/who taught me psychology last year works for the national university.

3. The composition written by Jane was really interesting.

4. What is the name of that hotel about which you told me?

5. He is said bự be somewhere in Germany.

VI. Identify one mistake in each sentence and correct it (2 points)

Mistakes

Correction

1

doesn’t he

isn’t he

2

bự left

bự leave

3

is

was

4

said

is said

5

who

whom

3. Đề số 3

I. Phonetics: Write the sounds of underlined parts (1 point)

Example: stopped

                     N

1. reads    2. collected     3. arrived    4. stops     5. cooked

II. Complete the sentences with the appropriate forms of the words in parentheses (1 point)

1. To protect our environment, industrial factories must stop realeasing_________________ into the atmosphere, (pollute)

2. He is working for World Health__________ (organize)

3. Scientist are searching for__________ fuels, such as the energy of the sun. (alternate)

4. The giant panda is an__________ species, (endanger)

5. I’ll meet you at the main_______ bự the theatre, (enter)

III. Fill in each gap with the correct pronoun: who/ whom/ which/ that/ whose. (2 points)

1. Do you know the girl with__________ I danced.

2. The apples________ are lying on the table are bad.

3. I talked bự a woman_________ car had broken down on the way bự the party.

4. They have invented a television set__________ is as small as a watch.

5. Do you remember Mrs Hoa________ taught us English?

IV. Read the passage and answer the questions below

The Empire State Building is a 102-storey Art Deco skyscraper in New York City. Its name is derived from the nickname for the state of New York. It stood as the world’s highest building for more than forty years, from its completion in 1931 until the construction of the World Trade Center North Tower in 1972, and is now once again the highest building in New York after the destruction of the World Trade Center on September 11, 2001.

Questions:

1. How many storeys does the Empire State Building have?

2. Where is the Empire State Building?

3. Is its name derived from the nickname for the state of New York?

4. When was the Empire State Building completed?

V. Rewrite each sentence as directed, so that the meaning stays the same:

1. met a university professor at the conference, (sử dụng câu nhấn mạnh)

2. He didn’t receive the letter. I sent him the letter last January, (nổi câu sử dụng đại từ quan hệ)

3. English has an alphabet that consists of 26 letters, (rút gọn mệnh đề quan hệ)

4. The man is very interested in our plan. I spoke bự him on the phone last night, (nơi câu sử dụng giới từ + đại từ quan hệ)

5. People say that he won a lot of money gambling.

He____________________________________________

VI. Identify one mistake in each sentence and correct it

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 3 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về di động)—

ĐÁP ÁN

I. Phonetics: Write the sounds of underlined parts (1 point)

1. reads                       2.   collected                  3.    arrived

/z/                                      /id /                              /d/ 

4.      stops       5. cooked

          /s /             It/

II. Complete the sentences with the appropriate forms of the words in parentheses (1 point)

1. pollutants                   2.   organization

3.    alternative                 4. endangered

5. entrance

III. Fill in each gap with the correct pronoun: who/ whom/ which/ that/ whose. (2 point)

1. whom                        2.   which/ that

3. whose                     4.    which/ that

5. who

IV. Read the passage and answer the questions below (2 points)

1. It has 102 storeys.

2. It is in New York City.

3. Yes, It is.

4. It was completed in 1931.

V. Rewrite each sentence as directed, so that the meaning stays the same (2 points)

1. It was at the conference that I met a university professor.

2. He didn’t receive the letter that/which I sent him last January.

3. English has an alphabet consistings of 26 letters.

4. The man bự whom I spoke on the phone last night is very interested in our plan.

5. He is said bự have won a lot of money gambling.

VI. Identify one mistake in each sentence and correct it (2 points)

Mistakes

Correction

1

haven’t you

have you

2

apply

bự apply

3

which

that

4

that

bo that

5

whom

who

4. Đề số 4

MULTI-CHOICE (3 Marks)

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest (0.5pt)

1. A. squash                      B. squarer                       C. square        D. squarish

2. A. trappy                       B. stopp^                        C. stamper     D. grabber

II. Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting (0.5pt)

3. It was at the cửa hàng where she bought me a sweater.

4. Are these the keys that you are looking for them?

III. Choose A, B, C or D that best completes each unfinished sentence; best substitutes the underlined part; or has the same meaning bự the sentence above (2 Marks)

1. I enjoyed my childhood very much. It was the time___________ I had nothing bự worry.

A. where                         B.    why                       C.     when                      D. which

2. The hobby I like_______ is playing with my guitar.

A. most                           B.    better                     C.     mostly                    D. almost

3. It was the woman that_________ us English last year.

A. has taught                   B.    had taught              C.     taught                     D. teaches

4. My younger brother is_________ on listening bự English songs.

A. interested                    B.    fond                      C.     keen                       D. quick

5. The hotel has special__________ for disabled athletes.

A. facilitate                     B.    facilities                 C.     facility                    D. facilitation

6. There were many scientists at the meeting, several of____________ were very young.

A. which                         B.    who                       C.     whom                     D. that

7. The Asian Games are held for the           of developing intercultural knowledge.

A. purposes                     B.    aim                        C.     objective                 D. target

8. Ms. Brown is known not only for her intelligence___________ for her efficiency.

A. and                          B.    but also                  C.     so                           D. Also

B. WRITING: (7 Marks)

IV. Fill each gap with a word from the box. There are more words than needed (1.5 marks)

recognize survive                        breathe          scientists creatures conditions

Are there intelligent beings on other planets in our solar system? Most (13)_________________ don’t think so. If there is, the only likely place is Mars. It is fun bự imagine our kind of human on other planets, but they would probably look so different that we might not (14) _________ them as people at all. Living things have a wonderful way of adapting themselves bự (15)_________ around them in order bự stay alive. Plants grow in the Arctic. Some simple animals can (16)__________ being boiled or frozen. (17)____________ can live in the blackest depths of the sea under thousands of tons of pressure.

We can really say that our kind of air is the only kind living things could (18)___________________ , or that we must have water of certain climate. Creatures that breathed other gases or lived in temperatures that would kill earthmen, however, certainly wouldn’t look like US.

V. Read the passage, then answer the questions (2 Marks)

The Asian Beach Games are a multi-sport event held every two years among athletes representing countries from Asia. The Games are regulated by the Olympic Council of Asia. The first Games will be held in 2008 in Bali, Indonesia.

The Games will be composed of sports with strong television appeal such as windsurfing, kite boarding, swimming, beach volleyball, beach handball, beach soccer, and dragon boat racing.

The Asian Indoor Games are a multi-sport event held every’ two years among athletes representing countries from Asia. The Games are regulated by the Olympic Council of Asia. The first Games were held in 2005 in Bangkok, Thailand.

The Games will be composed by sports with TV broadcasting potential and not included in the Asian Games and Winter Asian Games Programs and are not Olympic sports. The sports program will comprise from six bự eight exciting sports with strong television appeal, including electronic sports, extreme sports, aerobics, acrobatics, indoor athletics, dance sports, fusel, ice-hockey, fin swimming, and 25 metres short course swimming.

Questions:

19. Are both the Asian Beach Games and the Asian Indoor Games regulated by the Olympic Council of Asia?

20. What sports will the Asian Beach Games be composed of?

21. How often are the Asian Indoor Games held?

22. What sports will the sports program of the Asian Indoor Games include?

VI. Supply the correct verb forms (1.5 mark)

23. Helen (break) her leg while she (ski) in Switzerland.

24. After they (eat) all the food, they (pick) up their bags and left.

25. Smoking (be) bad for our health, so my father (stop) smoking three years ago.

Rewrite the following sentences as directed (2 marks)

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 4 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về di động)—

ĐÁP ÁN

A. MULTI-CHOICE (3 Points)

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest (0.5pt)

1A 2. D

II. Choose the underlined part among A, B, c or D that needs correcting (0,5pt)

3C 4. D

III. Choose A, B, C or D that best completes each unfinished sentence; best substitutes the underlined part; or has the same meaning bự the sentence above (2 pts)

5. C 6. A 7. C 8. C

9. B 10. C 11. A 12. B

B. WRITING (7 Points)

IV. Fill each gap with a word from the box. There are more words than needed (1.5 marks)

13. scientists                14. recognize                  15. conditions                  16. survive

17. creatures                   18. breathe

V. Read the passage, then answer the questions (2 Marks)

19. Yes. they are.

20. They will be composed of sports such as windsurfing, kite boarding, swimming, beach volleyball, beach handball, beach soccer, and dragon boat racing.

21. They are held every two years.

22. It will include electronic sports, extreme sports, aerobics, acrobatics, indoor athletics, dance sports, fusel, ice-hockcy, fin swimming, and 25 metres short course swimming.

Supply the correct verb forms (1.5 mark)

23. broke – was skiing

24. had eaten – picked

25. is – stopped

Rewrite the following sentences as directed (2 marks)

26. Thieves who/that stole paintings from Montfort art gallery have been arrested in Paris.

27. The house where/in which I was bom and grew up was destroyed in an earthquake ten years ago.

28. Only a small fraction of the eggs laid by a fish actually hatch and survive bự adulthood.

29. have some homework bự do tonight.

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Lê Lợi. Để xem toàn thể nội dung các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên can:

  • Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nhân Trí
  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Khai Trí
  • Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Bỉnh Khiêm

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong kì thi sắp đến.

.


Thông tin thêm về Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Lê Lợi

Với mục tiêu có thêm tài liệu giúp các em học trò lớp 11 ôn tập sẵn sàng trước kì thi giữa HK1 sắp đến Wiki Secret giới thiệu tới các em tài liệu Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Lê Lợi được Wiki Secret chỉnh sửa và tổng hợp với phần đề và đáp án, lời giải cụ thể giúp các em tự luyện tập làm đề.

Hi vọng tài liệu này sẽ hữu dụng cho các em, chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT LÊ LỢI

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 11

(Thời gian làm bài: 45 phút, ngoại trừ thời kì phát đề)

1. Đề số 1

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM KHÁCH QUAN (7Markas)

I. Choose the word of which the stressed syllable is different from the others

1.      A. ability                   B.  activity                    c.  accompany                D.   entertainment

2.       A. president              B.   possible                   c.     astronaut                  D.    engineer

II.  Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

3.       A. miles                    B.   words                     c.   accidents                  D.    tensions

4.       A. without                B.   earth                       c.   death                        D.    thank

III.  Choose the correct answer that best completes the sentence

5.       Only 489 athletes took part in the first Asian Games.

A. participated in B. got rid of                               C. gave up                       D. added bự

6. I ___________ often collect stamps in my miễn phí time.

A.       spare                       B.   bed                         C.    allotted                     D.   engaged

7.       Which is the most popular recreation___________ summer?

A. for                             B.   at                            C.    on                            D.   in

8.       A/ An_______ is a person who is trained for travelling in a spacecraft.

A. engineer                     B.   scientist                   C.    astronaut                   D.   technical

9. My father was a very clever man. He___________ speak 5 languages.

A. wasn’t able bự             B.   could                      C.    isn’t able bự               D.   can

10. I am late,_______ ?

A. am not I                     B.   aren’t I                    C.    don’t I                   D.    won’t I

11. You have got a new car,_________ ?

A. do you                       B.   don’t you                C.    aren’t you                 D.    haven’t you

12. I ______ play football now, but when I was young I_____________ play very well.

A. am able bự/ was able bự                                         B. cannot/ could

C. am not able bự/ was not     able bự                          D. can/ was able bự

13.      A: “Would you like something bự drink?” -B: “___________ .”

A. No, I won’t.                                                        B. Not at all

C. I’m not thirsty. Thank you.                                 D. Yes, I will.

14.      Alice: “Mike, can you take these books back bự the library for me? I’m running late.”

Tom: “_________ ”

A. I’m late too. Sorry                                           B. No.

C. Never mind.                                                    D. No, 1 don’t.

15.      Linda: “Excuse me! Where’s the post office?”

– Maria: “________ .”

A. It’s over there              B.    Don’t worry            C.    I’m afraid of             D.   Yes. I think so

16.      The man_________ the_ bank is a millionaire.

A. is entering                   B.    entering                  C.    bự be entered             D.   enters

17.      Research and teaching are of__________ importance.

A. equal                          B.    equally                   C.    equality                    D.   equalize

IV. Choose the underlined part among A, B, C, or D that needs correcting.

18.      Either you or John are going bự help Peter with his work.

19.      It was the event that had talked about a lot

20.       John neither plays football and runs fast.

V. Choose the sentence which has the closest meaning bự the original one.

21.       Yuri Gagarin/ bom/ Russia/ March 9, 1934.

A.       Yuri Gagarin was born in Russia in March 9, 1934.

B.       Yuri Gagarin was bom on Russia on March 9, 1934.

C.       Yuri Gagarin was born in Russia on March 9, 1934.

D.       Yuri Gagarin was bom on Russia in March 9, !934.

22.       She likes both ice-cream and candies.

A.       She likes not only ice-cream but also candies.

B.       She doesn’t both like ice-cream or candies.

C.       She doesn’t like neither ice-cream nor candies.

D.       She likes either, ice-cream or candies.

23.       She is intelligent, and she is beautiful.

A.       She is not intelligent nor beautiful.

B.       She is both intelligent and beautiful.

C.       She is neither intelligent nor beautiful.

D.       She is either intelligent or beautiful

VI. Read the text carefully and then choose the correct answer

We are all slowly destroying the Earth. The seas and the rivers are too dirty bự swim (24)________________ . There is so much smoke in the air that it is (25)____________ bự live in many of the world’s cities. In one famous city, for (26)_________ , poisonous exhaust from cars pollute the air so much that traffic policemen have bự wear oxygen masks.

We have bự cut down so many trees that there are now vast areas of waste land all over the world. As a (27)________ , farmers in parts of Africa can not grow enough bự eat. In certain countries in Asia there is too little rice. We must act now before it is too late bự do anything about it. Save the (28)_________________ !

24. A. in

B. on

c. from

D. bự

25. A. healthy

B. health

c. unhealthy

D. healthily

26.A. as

B. example

c. so

D. that

27. A. result

B. complete

c. end

D. last

28. A. Moon

B. Sun

c. Mars

D. Earth

B. PHẦN TỰ LUẬN (3 Points)

VIL Do as directed

19.       A leg injury prevented him from active participation in the (compete) (Give the correct form of the word in the bracket.)

20.       She doesn’t know. She doesn’t care what happened. (Using “Neither… nor…”)

21.       My parents go bự the cinema. My cousins go bự the cinema. (Using “Not only… but also…”)

22.       1 wanted bự see different kinds of paintings at the Trang Tien exhibition. (Using “It was… that…”)

23.       My son has just learned some of irregular verbs by heart. (Using “It is… that…” in passive)

24.       The letter which was left in the mailbox was for me. (Reduce relative pronoun.)

25.       She had some close friends. She wanted bự send her cards bự them. (Combine sentences using relative pronoun.)

I. Read the passage and answer the questions

When you have a post-office box. the postman does not bring letters bự you. but you go bự the post office and get your letters and parcels from your box. The box is locked, and you have the key, so the letters are quite safe.

One day. the headmaster of a school wrote bự the post office and asked for a post-office box for his school. He soon got an answer. St said, “We will give you a post-box in one month.*’ Three months later, the headmaster wrote bự the post office again and said. “Wily haven’t we got a post- office box yet?”

This was how the post office answered: “Dear sir, We gave you a post-office box two months ago and wrote bự you then bự tell you. Here is the key bự your box. You will find your letter bự you in it.”

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 1 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về di động)—

ĐÁP ÁN

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM KHÁCH QUAN (7 điểm)

1D

2D

3C

4A

5A

6A

7D

8C

9B

10B

11D

12B

13C

14A

15A

16B

17A

18C

19C

20C

21C

22A

23B

24A

25C

26B

27A

28D

B. PHẦN TỰ LUẬN (0.25 điểm)

VII. Do as directed

29.       competition.

30.       She neither knows nor cares what happened.

31.       Not only my parents blit also my cousins go bự the cinema.

32.       It was at the Trang Tien exhibition that 1 wanted bự see different kinds of paintings.

33.       It is some of irregular verbs that has just been learnt by heard by my son.

34.       The letter left in the mailbox was for me.

35.       She had some close friends bự whom (whom/ that/ who) she wanted bự send her cards (bự).

VIII. Read the passage and answer the question

36.        When you have a post-office box, the postman does not bring letters bự you, but you go bự the post office and get your letters and parcels from your box.

37.       Because the box is locked, and only you have the key.

38.       The headmaster of a school wrote bự the post office and asked for a post-office box for his school.

39.       Because he hadn’t got his post-office box after three months.

40. No, he didn’t

2. Đề số 2

I. Phonetics: Write the sounds of underlined parts (1 point)

Example: stopped

                 N

1. walks 2. lived 3.matched 4. rolls 5. Washes

/…/ /…/ /…/ /…/ /…/

II. Complete the sentences with the appropriate forms of the words in parentheses (1 point)

1. Remember bự turn off al! the lights before you leave bự save _____________ (electric)

2. _____________ beings are changing the environment in all aspects, (man)

3. _____________ energy is not only plentiful and infinite but also clean and safe, (sun)

4. The aim of the conference is bự promote international____________ (friend)

5. The tourists lost all their_________ in the hotel fire, (belong)

III. Fill in each gap with the correct pronoun: who/ whom/ which/ that/ whose (2 points)

1. I am staying with a boy__________ father works in a bank.

2. Is that the button________ you pressed?

3. Many people________ moved from the country are now returning bự the city.

4. The train on________ we travelled was full of passengers and goods.

5. Jane,_______ was wearing a hat, waited outside the room

IV. Read the passage and answer the questions below (2 points)

The Eiffel Tower, wrought-iron tower in Paris, was designed and built by the French civil engineer Gustave Alexandre Eiffel for the Paris World’s Fair of 1889. The tower, without its modern broadcasting antennas, is 300m (984ft) high. The lower section consists of four immense arched legs set on masonry piers. The legs curve inward until they unite in a single tapered tower. Platforms, each with an observation deck, are at three levels; on the first is also a restaurant. The tower, constructed of about 6300 metric tons (about 7000 tons) of iron, has stairs and elevators. A meteorological station, a radio communications station, and a television transmission antenna, as well as a suite of rooms that were used by Eiffel, are located near the top of the tower.

Question:

1. Who designed and built the Eiffel Tower?

2. How high is the tower?

3. What does the lower section of the tower consist of?

4. How many tons of iron were used bự construct the tower?

V. Rewrite each sentence as directed, so that the meaning stays the same

1. The new secretary can work well with computers, (sử dụng câu nhấn mạnh)

2. The professor works for the national university. He taught me psychology last year, (nối câu sử dụng đại từ quan hệ)

3. The composition which was written by Jane was really interesting, (rút gọn mệnh đề quan hệ)

4. What is the name of that hotel? You told me about that hotel, (nổi câu sử dụng giới từ + đại từ quan hệ)

5. They say he is somewhere in Germany.

He___________________________________

VI. Identify one mistake in each sentence and correct it (2 points)

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 2 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về di động)—

ĐÁP ÁN

I. Phonetics: Write the sounds of underlined parts (1 point)

walks             2.    lived              3.    matched          4.   rolls                5. washes

/s/                     / d /                           It!                    IzJ                          /izf

II. Complete the sentences with the appropriate forms of the words in parentheses (1 point)

1. electricity         2. Human              3.    Solar               4.   Friendship       5.belongings

III. Fill in each gap with the correct pronoun: who/ whom/ which/ that/ whose (2 points)

1. whose              2.    which/that      3.    who/that          4.   Which             5. who

IV. Read the passage and answer the questions below (2 points)

1. The French civil engineer Gustave Alexandre Eiffel designed and built the Eiffel Tower.

2. It is 300m (984ft) high.

3. It consists of four immense arched legs set on masonry piers.

4. About 6300 metric tons (about 7000 tons) of iron.

V. Rewrite each sentence as directed, so that the meaning stays the same (2 points)

1. It is the new secretary who/ that can work well with computers

2. The professor that /who works for the national university taught me psychology last year.

Or: The professor that/who taught me psychology last year works for the national university.

3. The composition written by Jane was really interesting.

4. What is the name of that hotel about which you told me?

5. He is said bự be somewhere in Germany.

VI. Identify one mistake in each sentence and correct it (2 points)

Mistakes

Correction

1

doesn’t he

isn’t he

2

bự left

bự leave

3

is

was

4

said

is said

5

who

whom

3. Đề số 3

I. Phonetics: Write the sounds of underlined parts (1 point)

Example: stopped

                     N

1. reads    2. collected     3. arrived    4. stops     5. cooked

II. Complete the sentences with the appropriate forms of the words in parentheses (1 point)

1. To protect our environment, industrial factories must stop realeasing_________________ into the atmosphere, (pollute)

2. He is working for World Health__________ (organize)

3. Scientist are searching for__________ fuels, such as the energy of the sun. (alternate)

4. The giant panda is an__________ species, (endanger)

5. I’ll meet you at the main_______ bự the theatre, (enter)

III. Fill in each gap with the correct pronoun: who/ whom/ which/ that/ whose. (2 points)

1. Do you know the girl with__________ I danced.

2. The apples________ are lying on the table are bad.

3. I talked bự a woman_________ car had broken down on the way bự the party.

4. They have invented a television set__________ is as small as a watch.

5. Do you remember Mrs Hoa________ taught us English?

IV. Read the passage and answer the questions below

The Empire State Building is a 102-storey Art Deco skyscraper in New York City. Its name is derived from the nickname for the state of New York. It stood as the world’s highest building for more than forty years, from its completion in 1931 until the construction of the World Trade Center North Tower in 1972, and is now once again the highest building in New York after the destruction of the World Trade Center on September 11, 2001.

Questions:

1. How many storeys does the Empire State Building have?

2. Where is the Empire State Building?

3. Is its name derived from the nickname for the state of New York?

4. When was the Empire State Building completed?

V. Rewrite each sentence as directed, so that the meaning stays the same:

1. met a university professor at the conference, (sử dụng câu nhấn mạnh)

2. He didn’t receive the letter. I sent him the letter last January, (nổi câu sử dụng đại từ quan hệ)

3. English has an alphabet that consists of 26 letters, (rút gọn mệnh đề quan hệ)

4. The man is very interested in our plan. I spoke bự him on the phone last night, (nơi câu sử dụng giới từ + đại từ quan hệ)

5. People say that he won a lot of money gambling.

He____________________________________________

VI. Identify one mistake in each sentence and correct it

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 3 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về di động)—

ĐÁP ÁN

I. Phonetics: Write the sounds of underlined parts (1 point)

1. reads                       2.   collected                  3.    arrived

/z/                                      /id /                              /d/ 

4.      stops       5. cooked

          /s /             It/

II. Complete the sentences with the appropriate forms of the words in parentheses (1 point)

1. pollutants                   2.   organization

3.    alternative                 4. endangered

5. entrance

III. Fill in each gap with the correct pronoun: who/ whom/ which/ that/ whose. (2 point)

1. whom                        2.   which/ that

3. whose                     4.    which/ that

5. who

IV. Read the passage and answer the questions below (2 points)

1. It has 102 storeys.

2. It is in New York City.

3. Yes, It is.

4. It was completed in 1931.

V. Rewrite each sentence as directed, so that the meaning stays the same (2 points)

1. It was at the conference that I met a university professor.

2. He didn’t receive the letter that/which I sent him last January.

3. English has an alphabet consistings of 26 letters.

4. The man bự whom I spoke on the phone last night is very interested in our plan.

5. He is said bự have won a lot of money gambling.

VI. Identify one mistake in each sentence and correct it (2 points)

Mistakes

Correction

1

haven’t you

have you

2

apply

bự apply

3

which

that

4

that

bo that

5

whom

who

4. Đề số 4

MULTI-CHOICE (3 Marks)

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest (0.5pt)

1. A. squash                      B. squarer                       C. square        D. squarish

2. A. trappy                       B. stopp^                        C. stamper     D. grabber

II. Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting (0.5pt)

3. It was at the cửa hàng where she bought me a sweater.

4. Are these the keys that you are looking for them?

III. Choose A, B, C or D that best completes each unfinished sentence; best substitutes the underlined part; or has the same meaning bự the sentence above (2 Marks)

1. I enjoyed my childhood very much. It was the time___________ I had nothing bự worry.

A. where                         B.    why                       C.     when                      D. which

2. The hobby I like_______ is playing with my guitar.

A. most                           B.    better                     C.     mostly                    D. almost

3. It was the woman that_________ us English last year.

A. has taught                   B.    had taught              C.     taught                     D. teaches

4. My younger brother is_________ on listening bự English songs.

A. interested                    B.    fond                      C.     keen                       D. quick

5. The hotel has special__________ for disabled athletes.

A. facilitate                     B.    facilities                 C.     facility                    D. facilitation

6. There were many scientists at the meeting, several of____________ were very young.

A. which                         B.    who                       C.     whom                     D. that

7. The Asian Games are held for the           of developing intercultural knowledge.

A. purposes                     B.    aim                        C.     objective                 D. target

8. Ms. Brown is known not only for her intelligence___________ for her efficiency.

A. and                          B.    but also                  C.     so                           D. Also

B. WRITING: (7 Marks)

IV. Fill each gap with a word from the box. There are more words than needed (1.5 marks)

recognize survive                        breathe          scientists creatures conditions

Are there intelligent beings on other planets in our solar system? Most (13)_________________ don’t think so. If there is, the only likely place is Mars. It is fun bự imagine our kind of human on other planets, but they would probably look so different that we might not (14) _________ them as people at all. Living things have a wonderful way of adapting themselves bự (15)_________ around them in order bự stay alive. Plants grow in the Arctic. Some simple animals can (16)__________ being boiled or frozen. (17)____________ can live in the blackest depths of the sea under thousands of tons of pressure.

We can really say that our kind of air is the only kind living things could (18)___________________ , or that we must have water of certain climate. Creatures that breathed other gases or lived in temperatures that would kill earthmen, however, certainly wouldn’t look like US.

V. Read the passage, then answer the questions (2 Marks)

The Asian Beach Games are a multi-sport event held every two years among athletes representing countries from Asia. The Games are regulated by the Olympic Council of Asia. The first Games will be held in 2008 in Bali, Indonesia.

The Games will be composed of sports with strong television appeal such as windsurfing, kite boarding, swimming, beach volleyball, beach handball, beach soccer, and dragon boat racing.

The Asian Indoor Games are a multi-sport event held every’ two years among athletes representing countries from Asia. The Games are regulated by the Olympic Council of Asia. The first Games were held in 2005 in Bangkok, Thailand.

The Games will be composed by sports with TV broadcasting potential and not included in the Asian Games and Winter Asian Games Programs and are not Olympic sports. The sports program will comprise from six bự eight exciting sports with strong television appeal, including electronic sports, extreme sports, aerobics, acrobatics, indoor athletics, dance sports, fusel, ice-hockey, fin swimming, and 25 metres short course swimming.

Questions:

19. Are both the Asian Beach Games and the Asian Indoor Games regulated by the Olympic Council of Asia?

20. What sports will the Asian Beach Games be composed of?

21. How often are the Asian Indoor Games held?

22. What sports will the sports program of the Asian Indoor Games include?

VI. Supply the correct verb forms (1.5 mark)

23. Helen (break) her leg while she (ski) in Switzerland.

24. After they (eat) all the food, they (pick) up their bags and left.

25. Smoking (be) bad for our health, so my father (stop) smoking three years ago.

Rewrite the following sentences as directed (2 marks)

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 4 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về di động)—

ĐÁP ÁN

A. MULTI-CHOICE (3 Points)

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest (0.5pt)

1A 2. D

II. Choose the underlined part among A, B, c or D that needs correcting (0,5pt)

3C 4. D

III. Choose A, B, C or D that best completes each unfinished sentence; best substitutes the underlined part; or has the same meaning bự the sentence above (2 pts)

5. C 6. A 7. C 8. C

9. B 10. C 11. A 12. B

B. WRITING (7 Points)

IV. Fill each gap with a word from the box. There are more words than needed (1.5 marks)

13. scientists                14. recognize                  15. conditions                  16. survive

17. creatures                   18. breathe

V. Read the passage, then answer the questions (2 Marks)

19. Yes. they are.

20. They will be composed of sports such as windsurfing, kite boarding, swimming, beach volleyball, beach handball, beach soccer, and dragon boat racing.

21. They are held every two years.

22. It will include electronic sports, extreme sports, aerobics, acrobatics, indoor athletics, dance sports, fusel, ice-hockcy, fin swimming, and 25 metres short course swimming.

Supply the correct verb forms (1.5 mark)

23. broke – was skiing

24. had eaten – picked

25. is – stopped

Rewrite the following sentences as directed (2 marks)

26. Thieves who/that stole paintings from Montfort art gallery have been arrested in Paris.

27. The house where/in which I was bom and grew up was destroyed in an earthquake ten years ago.

28. Only a small fraction of the eggs laid by a fish actually hatch and survive bự adulthood.

29. have some homework bự do tonight.

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Lê Lợi. Để xem toàn thể nội dung các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên can:

Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nhân Trí
Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Khai Trí
Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Bỉnh Khiêm

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong kì thi sắp đến.

Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nhân Trí

368

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Khai Trí

257

Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Bỉnh Khiêm

221

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Giồng Ông Tố

255

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Trung Trực

206

Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Trãi

398

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

Với mục tiêu có thêm tài liệu giúp các em học trò lớp 11 ôn tập sẵn sàng trước kì thi giữa HK1 sắp đến Wiki Secret giới thiệu tới các em tài liệu Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Lê Lợi được Wiki Secret chỉnh sửa và tổng hợp với phần đề và đáp án, lời giải cụ thể giúp các em tự luyện tập làm đề.

Hi vọng tài liệu này sẽ hữu dụng cho các em, chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT LÊ LỢI

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 11

(Thời gian làm bài: 45 phút, ngoại trừ thời kì phát đề)

1. Đề số 1

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM KHÁCH QUAN (7Markas)

I. Choose the word of which the stressed syllable is different from the others

1.      A. ability                   B.  activity                    c.  accompany                D.   entertainment

2.       A. president              B.   possible                   c.     astronaut                  D.    engineer

II.  Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

3.       A. miles                    B.   words                     c.   accidents                  D.    tensions

4.       A. without                B.   earth                       c.   death                        D.    thank

III.  Choose the correct answer that best completes the sentence

5.       Only 489 athletes took part in the first Asian Games.

A. participated in B. got rid of                               C. gave up                       D. added bự

6. I ___________ often collect stamps in my miễn phí time.

A.       spare                       B.   bed                         C.    allotted                     D.   engaged

7.       Which is the most popular recreation___________ summer?

A. for                             B.   at                            C.    on                            D.   in

8.       A/ An_______ is a person who is trained for travelling in a spacecraft.

A. engineer                     B.   scientist                   C.    astronaut                   D.   technical

9. My father was a very clever man. He___________ speak 5 languages.

A. wasn’t able bự             B.   could                      C.    isn’t able bự               D.   can

10. I am late,_______ ?

A. am not I                     B.   aren’t I                    C.    don’t I                   D.    won’t I

11. You have got a new car,_________ ?

A. do you                       B.   don’t you                C.    aren’t you                 D.    haven’t you

12. I ______ play football now, but when I was young I_____________ play very well.

A. am able bự/ was able bự                                         B. cannot/ could

C. am not able bự/ was not     able bự                          D. can/ was able bự

13.      A: “Would you like something bự drink?” -B: “___________ .”

A. No, I won’t.                                                        B. Not at all

C. I’m not thirsty. Thank you.                                 D. Yes, I will.

14.      Alice: “Mike, can you take these books back bự the library for me? I’m running late.”

Tom: “_________ ”

A. I’m late too. Sorry                                           B. No.

C. Never mind.                                                    D. No, 1 don’t.

15.      Linda: “Excuse me! Where’s the post office?”

– Maria: “________ .”

A. It’s over there              B.    Don’t worry            C.    I’m afraid of             D.   Yes. I think so

16.      The man_________ the_ bank is a millionaire.

A. is entering                   B.    entering                  C.    bự be entered             D.   enters

17.      Research and teaching are of__________ importance.

A. equal                          B.    equally                   C.    equality                    D.   equalize

IV. Choose the underlined part among A, B, C, or D that needs correcting.

18.      Either you or John are going bự help Peter with his work.

19.      It was the event that had talked about a lot

20.       John neither plays football and runs fast.

V. Choose the sentence which has the closest meaning bự the original one.

21.       Yuri Gagarin/ bom/ Russia/ March 9, 1934.

A.       Yuri Gagarin was born in Russia in March 9, 1934.

B.       Yuri Gagarin was bom on Russia on March 9, 1934.

C.       Yuri Gagarin was born in Russia on March 9, 1934.

D.       Yuri Gagarin was bom on Russia in March 9, !934.

22.       She likes both ice-cream and candies.

A.       She likes not only ice-cream but also candies.

B.       She doesn’t both like ice-cream or candies.

C.       She doesn’t like neither ice-cream nor candies.

D.       She likes either, ice-cream or candies.

23.       She is intelligent, and she is beautiful.

A.       She is not intelligent nor beautiful.

B.       She is both intelligent and beautiful.

C.       She is neither intelligent nor beautiful.

D.       She is either intelligent or beautiful

VI. Read the text carefully and then choose the correct answer

We are all slowly destroying the Earth. The seas and the rivers are too dirty bự swim (24)________________ . There is so much smoke in the air that it is (25)____________ bự live in many of the world’s cities. In one famous city, for (26)_________ , poisonous exhaust from cars pollute the air so much that traffic policemen have bự wear oxygen masks.

We have bự cut down so many trees that there are now vast areas of waste land all over the world. As a (27)________ , farmers in parts of Africa can not grow enough bự eat. In certain countries in Asia there is too little rice. We must act now before it is too late bự do anything about it. Save the (28)_________________ !

24. A. in

B. on

c. from

D. bự

25. A. healthy

B. health

c. unhealthy

D. healthily

26.A. as

B. example

c. so

D. that

27. A. result

B. complete

c. end

D. last

28. A. Moon

B. Sun

c. Mars

D. Earth

B. PHẦN TỰ LUẬN (3 Points)

VIL Do as directed

19.       A leg injury prevented him from active participation in the (compete) (Give the correct form of the word in the bracket.)

20.       She doesn’t know. She doesn’t care what happened. (Using “Neither… nor…”)

21.       My parents go bự the cinema. My cousins go bự the cinema. (Using “Not only… but also…”)

22.       1 wanted bự see different kinds of paintings at the Trang Tien exhibition. (Using “It was… that…”)

23.       My son has just learned some of irregular verbs by heart. (Using “It is… that…” in passive)

24.       The letter which was left in the mailbox was for me. (Reduce relative pronoun.)

25.       She had some close friends. She wanted bự send her cards bự them. (Combine sentences using relative pronoun.)

I. Read the passage and answer the questions

When you have a post-office box. the postman does not bring letters bự you. but you go bự the post office and get your letters and parcels from your box. The box is locked, and you have the key, so the letters are quite safe.

One day. the headmaster of a school wrote bự the post office and asked for a post-office box for his school. He soon got an answer. St said, “We will give you a post-box in one month.*’ Three months later, the headmaster wrote bự the post office again and said. “Wily haven’t we got a post- office box yet?”

This was how the post office answered: “Dear sir, We gave you a post-office box two months ago and wrote bự you then bự tell you. Here is the key bự your box. You will find your letter bự you in it.”

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 1 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về di động)—

ĐÁP ÁN

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM KHÁCH QUAN (7 điểm)

1D

2D

3C

4A

5A

6A

7D

8C

9B

10B

11D

12B

13C

14A

15A

16B

17A

18C

19C

20C

21C

22A

23B

24A

25C

26B

27A

28D

B. PHẦN TỰ LUẬN (0.25 điểm)

VII. Do as directed

29.       competition.

30.       She neither knows nor cares what happened.

31.       Not only my parents blit also my cousins go bự the cinema.

32.       It was at the Trang Tien exhibition that 1 wanted bự see different kinds of paintings.

33.       It is some of irregular verbs that has just been learnt by heard by my son.

34.       The letter left in the mailbox was for me.

35.       She had some close friends bự whom (whom/ that/ who) she wanted bự send her cards (bự).

VIII. Read the passage and answer the question

36.        When you have a post-office box, the postman does not bring letters bự you, but you go bự the post office and get your letters and parcels from your box.

37.       Because the box is locked, and only you have the key.

38.       The headmaster of a school wrote bự the post office and asked for a post-office box for his school.

39.       Because he hadn’t got his post-office box after three months.

40. No, he didn’t

2. Đề số 2

I. Phonetics: Write the sounds of underlined parts (1 point)

Example: stopped

                 N

1. walks 2. lived 3.matched 4. rolls 5. Washes

/…/ /…/ /…/ /…/ /…/

II. Complete the sentences with the appropriate forms of the words in parentheses (1 point)

1. Remember bự turn off al! the lights before you leave bự save _____________ (electric)

2. _____________ beings are changing the environment in all aspects, (man)

3. _____________ energy is not only plentiful and infinite but also clean and safe, (sun)

4. The aim of the conference is bự promote international____________ (friend)

5. The tourists lost all their_________ in the hotel fire, (belong)

III. Fill in each gap with the correct pronoun: who/ whom/ which/ that/ whose (2 points)

1. I am staying with a boy__________ father works in a bank.

2. Is that the button________ you pressed?

3. Many people________ moved from the country are now returning bự the city.

4. The train on________ we travelled was full of passengers and goods.

5. Jane,_______ was wearing a hat, waited outside the room

IV. Read the passage and answer the questions below (2 points)

The Eiffel Tower, wrought-iron tower in Paris, was designed and built by the French civil engineer Gustave Alexandre Eiffel for the Paris World’s Fair of 1889. The tower, without its modern broadcasting antennas, is 300m (984ft) high. The lower section consists of four immense arched legs set on masonry piers. The legs curve inward until they unite in a single tapered tower. Platforms, each with an observation deck, are at three levels; on the first is also a restaurant. The tower, constructed of about 6300 metric tons (about 7000 tons) of iron, has stairs and elevators. A meteorological station, a radio communications station, and a television transmission antenna, as well as a suite of rooms that were used by Eiffel, are located near the top of the tower.

Question:

1. Who designed and built the Eiffel Tower?

2. How high is the tower?

3. What does the lower section of the tower consist of?

4. How many tons of iron were used bự construct the tower?

V. Rewrite each sentence as directed, so that the meaning stays the same

1. The new secretary can work well with computers, (sử dụng câu nhấn mạnh)

2. The professor works for the national university. He taught me psychology last year, (nối câu sử dụng đại từ quan hệ)

3. The composition which was written by Jane was really interesting, (rút gọn mệnh đề quan hệ)

4. What is the name of that hotel? You told me about that hotel, (nổi câu sử dụng giới từ + đại từ quan hệ)

5. They say he is somewhere in Germany.

He___________________________________

VI. Identify one mistake in each sentence and correct it (2 points)

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 2 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về di động)—

ĐÁP ÁN

I. Phonetics: Write the sounds of underlined parts (1 point)

walks             2.    lived              3.    matched          4.   rolls                5. washes

/s/                     / d /                           It!                    IzJ                          /izf

II. Complete the sentences with the appropriate forms of the words in parentheses (1 point)

1. electricity         2. Human              3.    Solar               4.   Friendship       5.belongings

III. Fill in each gap with the correct pronoun: who/ whom/ which/ that/ whose (2 points)

1. whose              2.    which/that      3.    who/that          4.   Which             5. who

IV. Read the passage and answer the questions below (2 points)

1. The French civil engineer Gustave Alexandre Eiffel designed and built the Eiffel Tower.

2. It is 300m (984ft) high.

3. It consists of four immense arched legs set on masonry piers.

4. About 6300 metric tons (about 7000 tons) of iron.

V. Rewrite each sentence as directed, so that the meaning stays the same (2 points)

1. It is the new secretary who/ that can work well with computers

2. The professor that /who works for the national university taught me psychology last year.

Or: The professor that/who taught me psychology last year works for the national university.

3. The composition written by Jane was really interesting.

4. What is the name of that hotel about which you told me?

5. He is said bự be somewhere in Germany.

VI. Identify one mistake in each sentence and correct it (2 points)

Mistakes

Correction

1

doesn’t he

isn’t he

2

bự left

bự leave

3

is

was

4

said

is said

5

who

whom

3. Đề số 3

I. Phonetics: Write the sounds of underlined parts (1 point)

Example: stopped

                     N

1. reads    2. collected     3. arrived    4. stops     5. cooked

II. Complete the sentences with the appropriate forms of the words in parentheses (1 point)

1. To protect our environment, industrial factories must stop realeasing_________________ into the atmosphere, (pollute)

2. He is working for World Health__________ (organize)

3. Scientist are searching for__________ fuels, such as the energy of the sun. (alternate)

4. The giant panda is an__________ species, (endanger)

5. I’ll meet you at the main_______ bự the theatre, (enter)

III. Fill in each gap with the correct pronoun: who/ whom/ which/ that/ whose. (2 points)

1. Do you know the girl with__________ I danced.

2. The apples________ are lying on the table are bad.

3. I talked bự a woman_________ car had broken down on the way bự the party.

4. They have invented a television set__________ is as small as a watch.

5. Do you remember Mrs Hoa________ taught us English?

IV. Read the passage and answer the questions below

The Empire State Building is a 102-storey Art Deco skyscraper in New York City. Its name is derived from the nickname for the state of New York. It stood as the world’s highest building for more than forty years, from its completion in 1931 until the construction of the World Trade Center North Tower in 1972, and is now once again the highest building in New York after the destruction of the World Trade Center on September 11, 2001.

Questions:

1. How many storeys does the Empire State Building have?

2. Where is the Empire State Building?

3. Is its name derived from the nickname for the state of New York?

4. When was the Empire State Building completed?

V. Rewrite each sentence as directed, so that the meaning stays the same:

1. met a university professor at the conference, (sử dụng câu nhấn mạnh)

2. He didn’t receive the letter. I sent him the letter last January, (nổi câu sử dụng đại từ quan hệ)

3. English has an alphabet that consists of 26 letters, (rút gọn mệnh đề quan hệ)

4. The man is very interested in our plan. I spoke bự him on the phone last night, (nơi câu sử dụng giới từ + đại từ quan hệ)

5. People say that he won a lot of money gambling.

He____________________________________________

VI. Identify one mistake in each sentence and correct it

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 3 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về di động)—

ĐÁP ÁN

I. Phonetics: Write the sounds of underlined parts (1 point)

1. reads                       2.   collected                  3.    arrived

/z/                                      /id /                              /d/ 

4.      stops       5. cooked

          /s /             It/

II. Complete the sentences with the appropriate forms of the words in parentheses (1 point)

1. pollutants                   2.   organization

3.    alternative                 4. endangered

5. entrance

III. Fill in each gap with the correct pronoun: who/ whom/ which/ that/ whose. (2 point)

1. whom                        2.   which/ that

3. whose                     4.    which/ that

5. who

IV. Read the passage and answer the questions below (2 points)

1. It has 102 storeys.

2. It is in New York City.

3. Yes, It is.

4. It was completed in 1931.

V. Rewrite each sentence as directed, so that the meaning stays the same (2 points)

1. It was at the conference that I met a university professor.

2. He didn’t receive the letter that/which I sent him last January.

3. English has an alphabet consistings of 26 letters.

4. The man bự whom I spoke on the phone last night is very interested in our plan.

5. He is said bự have won a lot of money gambling.

VI. Identify one mistake in each sentence and correct it (2 points)

Mistakes

Correction

1

haven’t you

have you

2

apply

bự apply

3

which

that

4

that

bo that

5

whom

who

4. Đề số 4

MULTI-CHOICE (3 Marks)

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest (0.5pt)

1. A. squash                      B. squarer                       C. square        D. squarish

2. A. trappy                       B. stopp^                        C. stamper     D. grabber

II. Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting (0.5pt)

3. It was at the cửa hàng where she bought me a sweater.

4. Are these the keys that you are looking for them?

III. Choose A, B, C or D that best completes each unfinished sentence; best substitutes the underlined part; or has the same meaning bự the sentence above (2 Marks)

1. I enjoyed my childhood very much. It was the time___________ I had nothing bự worry.

A. where                         B.    why                       C.     when                      D. which

2. The hobby I like_______ is playing with my guitar.

A. most                           B.    better                     C.     mostly                    D. almost

3. It was the woman that_________ us English last year.

A. has taught                   B.    had taught              C.     taught                     D. teaches

4. My younger brother is_________ on listening bự English songs.

A. interested                    B.    fond                      C.     keen                       D. quick

5. The hotel has special__________ for disabled athletes.

A. facilitate                     B.    facilities                 C.     facility                    D. facilitation

6. There were many scientists at the meeting, several of____________ were very young.

A. which                         B.    who                       C.     whom                     D. that

7. The Asian Games are held for the           of developing intercultural knowledge.

A. purposes                     B.    aim                        C.     objective                 D. target

8. Ms. Brown is known not only for her intelligence___________ for her efficiency.

A. and                          B.    but also                  C.     so                           D. Also

B. WRITING: (7 Marks)

IV. Fill each gap with a word from the box. There are more words than needed (1.5 marks)

recognize survive                        breathe          scientists creatures conditions

Are there intelligent beings on other planets in our solar system? Most (13)_________________ don’t think so. If there is, the only likely place is Mars. It is fun bự imagine our kind of human on other planets, but they would probably look so different that we might not (14) _________ them as people at all. Living things have a wonderful way of adapting themselves bự (15)_________ around them in order bự stay alive. Plants grow in the Arctic. Some simple animals can (16)__________ being boiled or frozen. (17)____________ can live in the blackest depths of the sea under thousands of tons of pressure.

We can really say that our kind of air is the only kind living things could (18)___________________ , or that we must have water of certain climate. Creatures that breathed other gases or lived in temperatures that would kill earthmen, however, certainly wouldn’t look like US.

V. Read the passage, then answer the questions (2 Marks)

The Asian Beach Games are a multi-sport event held every two years among athletes representing countries from Asia. The Games are regulated by the Olympic Council of Asia. The first Games will be held in 2008 in Bali, Indonesia.

The Games will be composed of sports with strong television appeal such as windsurfing, kite boarding, swimming, beach volleyball, beach handball, beach soccer, and dragon boat racing.

The Asian Indoor Games are a multi-sport event held every’ two years among athletes representing countries from Asia. The Games are regulated by the Olympic Council of Asia. The first Games were held in 2005 in Bangkok, Thailand.

The Games will be composed by sports with TV broadcasting potential and not included in the Asian Games and Winter Asian Games Programs and are not Olympic sports. The sports program will comprise from six bự eight exciting sports with strong television appeal, including electronic sports, extreme sports, aerobics, acrobatics, indoor athletics, dance sports, fusel, ice-hockey, fin swimming, and 25 metres short course swimming.

Questions:

19. Are both the Asian Beach Games and the Asian Indoor Games regulated by the Olympic Council of Asia?

20. What sports will the Asian Beach Games be composed of?

21. How often are the Asian Indoor Games held?

22. What sports will the sports program of the Asian Indoor Games include?

VI. Supply the correct verb forms (1.5 mark)

23. Helen (break) her leg while she (ski) in Switzerland.

24. After they (eat) all the food, they (pick) up their bags and left.

25. Smoking (be) bad for our health, so my father (stop) smoking three years ago.

Rewrite the following sentences as directed (2 marks)

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 4 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về di động)—

ĐÁP ÁN

A. MULTI-CHOICE (3 Points)

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest (0.5pt)

1A 2. D

II. Choose the underlined part among A, B, c or D that needs correcting (0,5pt)

3C 4. D

III. Choose A, B, C or D that best completes each unfinished sentence; best substitutes the underlined part; or has the same meaning bự the sentence above (2 pts)

5. C 6. A 7. C 8. C

9. B 10. C 11. A 12. B

B. WRITING (7 Points)

IV. Fill each gap with a word from the box. There are more words than needed (1.5 marks)

13. scientists                14. recognize                  15. conditions                  16. survive

17. creatures                   18. breathe

V. Read the passage, then answer the questions (2 Marks)

19. Yes. they are.

20. They will be composed of sports such as windsurfing, kite boarding, swimming, beach volleyball, beach handball, beach soccer, and dragon boat racing.

21. They are held every two years.

22. It will include electronic sports, extreme sports, aerobics, acrobatics, indoor athletics, dance sports, fusel, ice-hockcy, fin swimming, and 25 metres short course swimming.

Supply the correct verb forms (1.5 mark)

23. broke – was skiing

24. had eaten – picked

25. is – stopped

Rewrite the following sentences as directed (2 marks)

26. Thieves who/that stole paintings from Montfort art gallery have been arrested in Paris.

27. The house where/in which I was bom and grew up was destroyed in an earthquake ten years ago.

28. Only a small fraction of the eggs laid by a fish actually hatch and survive bự adulthood.

29. have some homework bự do tonight.

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Lê Lợi. Để xem toàn thể nội dung các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên can:

Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nhân Trí
Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Khai Trí
Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Bỉnh Khiêm

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong kì thi sắp đến.

Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nhân Trí

368

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Khai Trí

257

Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Bỉnh Khiêm

221

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Giồng Ông Tố

255

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Trung Trực

206

Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Trãi

398

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Bộ #đề #thi #giữa #HK1 #môn #Tiếng #Anh #có #đáp #án #5 #Trường #THPT #Lê #Lợi


  • Tổng hợp: Wiki Secret
  • #Bộ #đề #thi #giữa #HK1 #môn #Tiếng #Anh #có #đáp #án #5 #Trường #THPT #Lê #Lợi

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button